News

Nagrajena aplikacija PSL


29 September 2023


Nagrajena aplikacija PSL

Za spletno aplikacijo PSL za trajnostni življenjski slog smo na natečaju Premik naprej prejeli zlato priznanje za naj izboljšavo v javni upravi.

Spletna aplikacija PSL je orodje, ki smo ga v okviru evropskega projekta PSLifestyle razvili na Mestni občini Ljubljana v partnerstvu z Inštitutom Circular Change in nam pomaga pri ustvarjanju trajnostnega in okolju prijaznega življenjskega sloga.

Na Mestni občini Ljubljana se zavedamo pomembnosti zelenega prehoda, zato sistematično in dolgoročno razvijamo različna orodja, s katerimi želimo zagotoviti kakovostno življenje vseh prebivalcev s čim manjšim obremenjevanjem okolja.

Spletna aplikacija PSL nam pomaga spoznati naš življenjski slog in nam ponuja enostavne trajnostne rešitve, ki so prilagojene prav nam. S pomočjo hitrega testa lahko izračunate svoj ogljični odtis in izveste več o vplivu, ki ga imajo vaše vsakodnevne aktivnosti na okolje. V nadaljevanju prejmete prilagojene nasvete za izbiro trajnostnega življenjskega sloga, načrt, s katerim boste prihranili čas, pa tudi denar in izboljšali kakovost življenja. Svoj načrt lahko delite in povabite prijatelje ter družino, da se vam pridružijo. Skupaj je vse lažje.All news
European Union

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 101037342.