News

Nadaljujemo s predstavitvami aplikacije PSL


18 September 2023


Nadaljujemo s predstavitvami aplikacije PSL

V okviru evropskega projekta PSLifestyle nadaljujemo s predstavitvami spletne aplikacije PSL na različnih dogodkih, ki potekajo v Ljubljani.

V soboto, 16. septembra 2023, smo aplikacijo, s katero lahko izračunamo osebni ogljični odtis, predstavili obiskovalcem otvoritvenega dogodka Evropskega tedna mobilnosti, ki je potekal v ZOO Ljubljana, nato pa še na Kongresnem trgu, kjer je potekalo srečanje Future Zero - za prihodnost brez emisij, največji dogodek s področja trajnostne mobilnosti pri nas.  Obiskovalci obeh prireditev so imeli priložnost, da so si izračunali osebni ogljični odtis, ter prejeli prilagojene nasvete in rešitve za zmanjšanje le-tega.

Spletna aplikacija PSL je prilagojena slovenskim razmeram in življenjskemu slogu, spodbuja družbeno odgovornost ter prispeva k zmanjšanju ogljičnega odtisa.

Obiskovalci so bili navdušeni nad inovativnostjo projekta in enostavnostjo uporabe aplikacije. Dogodek je bil odlična priložnost za vse generacije, da se naučijo več o trajnostnih pristopih in kako lahko vsak prispeva k zmanjšanju ogljičnega odtisa.All news
European Union

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 101037342.